call us +385 (0)21 884 729

feel free to contact us

Heritage hotel Tragos

Heritage hotel Tragos odlikuje jedinstvena i posebna atmosfera. Stilsko i unikatno uređenje interijera te okruženje stvaraju izniman ugođaj.

Last/First minute

Ponude za rezervacije u zadnji trenutak se odnose za tekuči mjesec i ažuriraju se na dnevnoj bazi ovisno o raspoloživosti.

×

Napomena

The was a problem converting the source image.

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/trogir

Trogir, grad sretnog trenutka živi već 2300 godina.
Kažu da su nekoć Grci, došavši na ovo područje u svom širenju po Mediteranu, ugledali jarca.
Stvorili su zametak novog grada i nazvali ga upravo po jarcu - Tragos.
Nekoliko stoljeća kasnije dolaze i Rimljani. Za njih je to bio – Tragurium, a konačno padom rimskog carstva i dolaskom Hrvata postaje - Trogir.
Istina, njegovu povijest i današnji izgled stvarali su i Grci i Rimljani, a u burnim povijesnim vremenima i Mlečani, Austrija, Francuska.
Što je danas Trogir? Kamena ljepotica odoljela zubu vremena, svim kišama i olujama, burama i suncu.
I što istaknuti od te silne ljepote?!
Možda Radovanov portal i katedralu, to čuveno remek djelo srednjovjekovne arhitekture?
Nije na odmet spomenuti ni kulu Kamerlengo ili gradska vrata sa željeznim šiljcima što su nekoć branila građane u naletima nemilosrdnih osvajača.
A tek sve one, u šutnji gradskih uličica i prolaza, proživljene i ispričane priče.
Tko se nije pridržavao gradskih običaja i statuta iz trinaestog stoljeća njega je čekao stup Srama, dok je obližnja gradska ribarnica nekoć služila kao prenočište onima koji nisu ušli u grad na vrijeme, prije zatvaranja vrata.
Još mnogo, mnogo toga magičnog moguće je otkriti i osjetiti, što će vas potaknuti da se na prvi pogled zaljubite i nikada ne zaboravite ovaj dragulj Jadranske obale.

{gallery}stories/trogir{/gallery}